Rolinca

Dat je vóóral niet moet doen wat iedereen al doet hebben de jaren mij geleerd. En dat mag dan misschien even hebben geduurd, maar ik heb nou eenmaal geen exacte routekaart of gebruiksaanwijzing meegekregen in het leven. Trial en error waren daarom mijn meest waardevolle lessen, ze hebben mij stap voor stap op weg geholpen naar wie ik van binnen het allermeest en het allerliefst ben.

 

En dat vergt moed kan ik je vertellen; om het allemaal anders te durven doen dan de standaard 'voorschrijft'. Natuurlijk krijgen we bewust of onbewust allemaal een setje verwachtingen mee vanuit onze jeugd, de ouders, je vrienden of anderen mensen uit je innercircle, maar realiseer je dat dat niet persé de jouwe zijn, het is maar dat je dat weet. Als je daar nog niet eerder bij stil hebt gestaan, dan is dit misschien een moment om dat toch eens gaan te doen. Want wat nou als jouw hart je diep van binnen iets heel anders influistert dan wie je nu geacht wordt te 'moeten' zijn? In dat geval kan daar naar luisteren je zo maar een hele andere richting op sturen in het leven. Ik luisterde dus niet....

 

....en had het helemaal voor elkaar, dacht ik: commerciele baan in het bedrijfsleven bij een zeer goed aangeschreven organisatie, met lease auto, laptop en telefoon. Aan de buitenkant meer dan geweldig, want ik kwam op de meest interessante plekken en ik sprak met buitengewoon boeiende mensen, maar mijn hart zat er niet in. En hoe harder ik dat stemmetje negeerde, hoe harder ik moest werken en op de blaren moest zitten, met een flinke burn out tot gevolg. Het was duidelijk dat het roer om moest om, en niet een beetje ook....

 

In de afgelopen tien jaar werkte ik als freelance personal assistant bij de meest uiteenlopende organisaties. Van een beroepsvereniging voor universitair geschoolde belastingadviseurs in Amsterdam tot een botox kliniek in Naarden Vesting. Not to mention de rest van alle opdrachtgevers; van alle markten thuis, want ik kleurde wel mee. Het was een vrij bestaan, met tussen hard en veel werken door, ook ruimte voor opleiding en reizen. On the job echter wel altijd 'ter ondersteuning' van, en dat begon toch een beetje te wringen. 

 

Ik gaf mijzelf in 2016 het grootste cadeau ever. Vier maanden voltijd vrij af om mijn creatieve potentieel te onderzoeken en te ontdekken en koppelde daar een project aan dat 119days heette. In 119 dagen creatieve workshops volgen, boeken lezen, musea bezoeken en creatieve ondernemers interviewen die mij voor waren gegaan. Boeiend, confronterend, fantastisch en leerzaam tegelijkertijd. Daaruit is Colors en Co ontstaan.

 

Want kleur en uitbundigheid horen bij mij, en elke mooie plant verdient een knappe pot! Een unieke dan he? Dus niet één van dertien uit een dozijn. Onvindbaar! Ik ging ze zelf maken. Sindsdien mag ik in mijn handen knijpen met wat er allemaal al voor moois en leuks is langsgekomen. Zo mocht ik op de Yada Yada Markt, de Sunday Market en de Najaarsmarkt staan van de Hortus Botanicus, waren mijn handbeschilderde potten te zien in de winkels van Tally Ho in Alkmaar, Amsterdam en Bergen en verscheen Colors en Co in de Linda, in Seasons Magazine en in Zin Magazine. Naast het creatieve is mijn specialiteit vooral meesterlijk menszijn. Ik schrijf daar elke zondag over in mijn blog.

 

Verder hou ik het graag simpel, verwonder ik mij met plezier en heb gelukkig het fijne vermogen om het rijke te zien in de meest alledaagse dingen. Het liefst besteed ik mijn tijd aan schrijven, musea, kunst, kleur, muziek, film, theater, festivals, paarden, reizen, mode, natuur, spiritualiteit, levensbeschouwing en fotografie. Ik woon en werk vanuit de Zaanstreek.