Stoer Optimisme

Leestijd: 3 minuten

 

In mijn brievenbus ligt de nieuwe editie van ´de kleur van geld´ van mijn bank. Meestal een doorblader blaadje, maar dit keer een uitzonderlijk bewaar exemplaar; want wat er in staat resoneert diep, al is het alleen maar om de scherp geschetste en gevangen tijdgeest, de initiatieven, de visie en alle goede voornemens die er in staan. Campagnekreten als ´we are made for love´ of ´we are made for change´ halen het activisme in mij naar boven…….

 

Want IK en NU maken plaats voor WIJ. Met dank aan Corona. We bouwen aan een nieuwe cultuur. Door niet langer te voeden wat donker is, maar door het licht te vangen. Zij die hun schaduw op je loslaten zullen bot vangen en gif gaat return to sender. Mjon van Oers schrijft daarover in haar boek ‘voorbij het narcisme’ dat meer in liefde leven maakt dat je waarden veranderen en je jezelf zult distantiëren van de verouderde ego structuren om je heen, door uit te stappen uit gedateerde en afhankelijke denkpatronen en meer te luisteren naar de wijsheid van je hart. Het levert een zelfbewustzijn op waar je je leven lang profijt van zult hebben; een bewustzijn dat je blijvend zal helpen om door het leven te navigeren. Want als je je eenmaal realiseert dat alles energie is dan leer je vast ook, dat hoe je je voelt rondom mensen je precies kan vertellen of de uitwisseling daarvan wederkerig is, of niet. Daar hoeven we natuurlijk geen boekhouding in bij te houden, maar het maakt wel dat je kan kiezen om je energie bij te stellen, tegen de energetische brutaliteit van hen die in staat zijn zich te goed te doen aan jouw batterij. Energie liegt namelijk nooit.

 

Ik zelf heb het moeten leren van de beste leermeesters. Zij die het meest pijn hebben gedaan, hebben mij in principe een heel groot cadeau gegeven, door te laten zien hoe ik het vooral niet wil. You live and you learn… en door schade en schande wordt je wijs. Heus. Heel helder eigenlijk, vooral achteraf. Ik ga dus niet terug naar hoe het was. Ik ga vooruit, in liefde, en met hen die ook met die instelling door het leven willen gaan. Ralph Waldo Emerson zei ooit: ´do not follow where the path might lead, go instead where there is no path and leave a trail´. Pretty much my point exactly. Doen we, in alle kleuren wel te verstaan!

 

Fijne zondag!

 

Write a comment

Comments: 0