Lichtdragers

Leestijd: 3 minuten

 

Tijdens de eindevaluatie bij één van mijn eerste opdrachtgevers kreeg ik terug: ‘als jij ergens een ruimte binnen stapt, dan gebeurt er iets’. Of…. .....na weer een professioneel afscheid, vertelde een collega: ‘wat heb jij een groot gapend gat achtergelaten’, ter verduidelijking, in de positieve zin van het woord dan he! Ik moest er altijd wel om lachen en gaf er niet zoveel aandacht aan, want tja….

 

Waar ik ook kom, ik gééf ‘gewoon’ goeie energie, veel ook, en vaak niet eens heel bewust. Tot nu toe dan. Ik weet dat ik van het opgewekte ben, dat ik aanwezig ben, gastvrij en behulpzaam. En soms ook luid met mijn schaterlach en met een grap en een grol. Ik durf ook veel te zeggen. Of dat nou tegen een opdrachtgever is of tegen iemand op straat. Dat maakt geen enkel verschil en het is echt een van mijn specialiteiten, met ‘een lintje’ er om heen, dat dan weer wel. Oprecht en met goede intenties, waarvan ik heb moeten ontdekken hoe waardevol dat eigenlijk is, en dat ik er zuinig op moet zijn.

 

Want ik meng mijn ervaring en levenswijsheid graag met humor, vanuit een diep en levensecht verlangen naar verbetering. Dat is vaak, vooral in ‘the corporates’ een road less traveled. En dat wil soms schuren, omdat het wel eens in druist tegen die stevige zakelijke en voornamelijk mannelijke formele cultuur die staat. Gelukkig noemen ze het ook vaak verfrissend. En beide kanten van de medaille zijn waardevol, als je je daar bewust van kunt of wil zijn, en als je het aan wil gaan. Zeker niet zonder stretch, maar juist daarom met immens potentieel, omdat het een flinke groei (in dynamieken en betrokkenheid) kan opleveren.

 

Ik hoop dus altijd met wat ik geef, zaadjes te planten, en uit te nodigen, om van onbewust onbekwaam naar bewust bekwaam te bewegen, met energie dus, en licht en wijsheid. En dat is dan vanuit liefde. Voor de corporates die dit lezen: schiet nou niet meteen in de kramp. Want liefde is naast roze en romantisch ook universeel. Adem dus in, en adem uit. Want het kan allemaal wel degelijk meer vanuit die basis, dat heet yin en yang; al is het alleen al maar omdat het jong houdt en iets zachter maakt. En daar zijn lichtzoekers en lichtstrijders voor nodig. Zij die helpen bewust te worden. 

 

Lichtdragers zijn we echter allemaal. Van binnen. Als we daar naar toe durven gaan. Als we durven te ontdekken en licht durven te geven. En dat kan op twee manieren; namelijk als kaars of als de spiegel die reflecteert. Fijne zondag! 

 

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    A (Sunday, 11 April 2021 14:40)

    Een hele inspirerende blog.