Hoog of Laag?

Leestijd: 3 minuten

 

‘When they go low, we go high’ speechte Michelle Obama tijdens een National Democratic Convention in Philadelphia in 2016. Over hoe ze hun dochters, Malia en Sasha, bewust aan een stevig fundament hielpen door ze te leren om mensen te negeren die onjuiste informatie 'over' ze verspreidden. Hoe ze er keer op keer bij hun dochters op aan bleven dringen dat hoe lelijk de bedoelingen van mensen ook zouden zijn, dat dat in de kern nooit zou gaan over wie zij zijn, en, dat ze er op hamerden dat hoe laag sommige mensen ook zouden gaan, dat zij zich nooit zouden verlagen tot dat zelfde niveau………….

 

Fast forward naar 2020 en 2021, waarin de wereld voorzichtig aan lijkt bij te komen van polarisatie, toxicity en dehumanization. Na jaren waarin alles wat het daglicht niet kon verdragen aan het licht kwam. Narcistische sluwheid, bespieden (for all the wrong reasons), bewuste - via via- manipulatie, mensen tegen elkaar opzetten of negatief beinvloeden lieten zich openbaren en schenen eens te meer het volle licht op een totaal gebrek aan klasse en wijsheid. 

 

En we zijn er nog niet; nog steeds komen er dingen omhoog die het gemis aan (persoonlijk) leiderschap, geweten en inhoud naar de oppervlakte halen. Voor wie de memo heeft gemist: het siert niemand als je 'anoniem' mensen bespeelt, manipuleert, shamed of zelfs schaadt; of dat nou is om een grote leegte of een tekort in jezelf op te vullen of niet. Net als dat het niemand siert als je daar schaamteloos en 'loyaal' aan mee doet, of, bij gebrek aan karakter, weg kijkt als je getuige bent van dit soort slechte shizzle.

 

Juist nu hebben we helden nodig die opstaan, bevragen, confronteren en, daar waar mogelijk, rede inbrengen in wat mensen veroorzaken. Want weet dat zij die leven met een vol hart, dat soort praktijken helemaal niet nodig hebben. Zij trekken hun eigen plan en doen juist het tegenovergestelde: ze brengen licht naar daar waar het donker is, leven met de overtuiging echt goed te willen doen en de wereld beter achter te laten dan hoe ze 'm hebben aantroffen. Omdat het nou eenmaal zo werkt dat jouw succes ook 'mijn' succes is. 

 

Laat de kracht van het woord de wereld dus verrijken, use 'm to really do right (by those you've done wrong). Zodat er ruimte kan ontstaan voor het goede: oprechtheid, licht, warmte en liefde; voor een ieder die dat in de kern tekort lijkt te zijn gekomen. Raise them vibrations, spill them your cup, and help them to level up! Of, shake it off, laat gaan en laat het over aan karma. Wees blij dat jij hoog in vibratie, vrijer, empatischer en (liefde)voller in het leven mag staan. Wat wie dan ook 'over' je moge beweren, het is gelukkig niet van jou. Allow alleen de mensen in jouw energieveld die jou eren voor wie je bent and keep on focussing on the brightness of your own light! Fijne zondag!

 

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Dirk (Wednesday, 03 March 2021 21:37)

    Een zeer helder en herkenbaar stuk, goed verwoord.