Aandacht

Leestijd: 2 minuten

 

Wat je aandacht geeft groeit, leerde ik in mijn coachopleiding jaren geleden. Het leidde toen al tot mooie inzichten en kan dat tot op de dag van vandaag dus nog steeds. De ene keer bewuster dan de andere keer, maar in de kern komt het er op neer hoe belangrijk het is om keuzes te (blijven) maken in je leven……Hoera! Wijsheid komt met de jaren zeggen ze toch……..

 

Gisele Bundchen heeft het erover in haar boek, en in een podcast met Jay Shetty. Ze vertelt over het wezenlijke belang om jezelf keer op keer te bevragen over of iets of iemand nog de moeite waard is,  bij je past, op je pad of in je levensmissie. Want draagt dat waar je je op focust echt bij aan wie je van binnen bent? Hoe besteed je je tijd en je energie wijs? Met mensen die je lief hebt? Met mensen waar je graag mee werkt? Leer ik van ze, en zij van mij? Uit gedeelde ervaringen of in alledaagse situaties? En, op een manier die positief voedt of inspireert? Die ons helpt te groeien?

 

Zo heb ik de gave om intuïtief te voelen wat een ander voelt. Is iemand, achter zijn pokerface, in pijn of diep verdrietig? I’ll sense it and i’ll show it. Een van mijn superpowers, maar dus ook weleens een dikke valkuil. Als iemand eigenlijk heel anders is als hij doet voorkomen. En dan wil je soms wel eens je neus stoten. Ook dat is dan weer niet voor niets denk ik dan maar. Niet dat het mij dan niet raakt, het doet soms zelfs pijn, maar het heeft altijd een functie: het maakt eens en te meer duidelijk waar je beter niet je aandacht aan zou moeten willen besteden: ook al had je iemand oprecht de helende hand willen reiken.

 

Het mooie aan dat soort ervaringen, is dus dat je beter leert kiezen. Door je positieve licht trek je namelijk steeds beter mensen aan die wèl op je pad horen en waar je in wederkerigheid wèl kan geven en nemen. En dat gun ik dus iedereen! Want weet dat ‘darkness nothing more is than an absence of light’. En zoals voormalig US Secret Service Agent Evy Poumpouras zo mooi op haar Insta feed plaatste vandaag: ‘Sometimes it’s best to hold your silence and show the world who you are through what you do’. En zo is het maar net, onthou dat lieve mensen! Hele mooie nieuwe week toegewenst!

Write a comment

Comments: 0