Liefde is....

Leestijd: 2 minuten

 

Of je je er bewust van bent of niet, we zitten midden in een grote wereldwijde transitie van hiërarchie naar gelijkheid. Harville Hendrix schrijft in zijn boek over de beweging die nu gaande is. Een beweging waarbij vrouwen uit de schaduw treden en vrouwelijke energie brengen als tegenhanger van de dominant aanwezige mannelijke energie. En dat zorgt eindelijk voor de broodnodige balans op onze aardbol….

 

Denk aan mannen die publiekelijk worden aangesproken op, en terecht staan voor hun vrouwonvriendelijke gedrag: Harvey Weinstein, Jeffrey Epstein, Prins Andrew, Kevin Spacey, Marilyn Manson en zelfs recentelijk Justin Timberlake nog op Twitter. De band Racoon schreef er over in het liedje 'de echte vent' of 'de held en de lul'. Je misdragen als man word niet meer getolereerd, kleingeestigheid is out the window and ‘we’ are no longer having it, en of dat vooruitgang is.

 

Want naast doelgerichtheid, dingen gedaan krijgen of dingen doordrukken, krijgen nu ook meebewegen, creatieve energie omarmen, dansen, spelen en het afstemmen op je innerlijke proces meer en meer de ruimte. Als je vastloopt in het leven, is er niets buiten jezelf dat je uit de brand zal helpen, alles buiten jou is slechts afleiding. Alleen stilte en jouw innerlijke proces wijst jou de weg naar het werk dat voor je ligt, zodat je van binnen kunt helen; als een ultieme daad van liefde, voor jezelf.

 

Omdat liefde meer is dan hartstocht, passie, keiharde humor, roze wolken en regenbogen. Omdat liefde volwassen is, stimulerend, evenwichtig en voedend. En niet alleen dat, het is ook universeel: het is de meest pure, authentieke en unieke manier waarin we komen opdagen in ons leven en in het leven van anderen. Will Smith zegt het zo: liefde is het diepe verlangen naar groei, bloei en het algehele welzijn van degene die je liefhebt.

 

En als dat niet iets is om te vieren op een dag als vandaag, dan weet ik het ook niet meer. Op de liefde dus! Fijne Valentijn! 

 

Write a comment

Comments: 3
 • #1

  W. (Sunday, 14 February 2021 15:19)

  Wat een mooie opwaardering voor Valentijn ; Agape versus Eros !

 • #2

  A (Sunday, 14 February 2021 17:59)

  Goed getimed,je slotzin over de liefde en Valentijn.
  Ja dat er meer vrouwen leidinggevende banen hebben in de publieke sector Is een grote wens en die gaat uitkomen.
  Ja als je bij jezelf te rade gaat, zul je dat zelf moeten uitvoeren, er zullen altijd mensen in je omgeving zijn,maar je zult het zelf moeten doen.
  Een heel mooi stuk.!!!!!

 • #3

  Lique (Sunday, 14 February 2021 20:37)

  Mooi Ro! �