Nieuwe Dag

Leestijd: 2 minuten

 

Dit jaar telt vanaf vandaag nog 68 dagen voordat er zich een nieuwe jaar aandient en vannacht is de wintertijd ingegaan. In plaats van de gewenste 10.000 likes op de socials dealen we nu met meer dan 10.000 corona besmettingen op slechts één dag…….

 

Een stijgende lijn die we juist niet willen zien. Als ik een gelimiteerde editie lees van mijn prachtige boek van Birgitta de Vos valt mijn oog op een quote die heel veel ineens in perspectief plaatst: ‘when we change the present, we change the past and the future’. Tijdloos en actueel tegelijkertijd.

 

Maar ook: ‘the present is a gift, the past is a treasure, the future is a wonder.’ We kunnen namelijk niet verder kijken dan de dag van vandaag, ook nu nog niet. En tòch draagt elke nieuwe dag een belofte in zich. Ook in deze tijden waarin de enige constante verandering lijkt te zijn. Waarin angst, vertwijfeling en vertrouwen, al dan niet bewust, naast elkaar bestaan.

 

Meditatie en journalling zijn daarin voor mij een sleutel geweest. In alle stilte de band met mijzelf versterken, mijn denkspier trainen, luisteren naar mijn hart en mij niet langer laten leiden door de perceptie die anderen van mij hebben; het heeft mij weer in mijn kracht gebracht.

 

Net als het voeren van mooie gesprekken met mensen die zichzelf zó goed kennen, dat je dat qua energie kan voelen als een steuntje in de rug. Maar ook emoties of gevoel de vrije loop laten, vrij geven, omdat ze er voor een reden zijn. Ik nodig ze gewoon uit voor 'de thee' om ze eerst te doorleven en ze daarna weer uit te zwaaien. En òf dat helpt!  Because the art of life is to live in the present moment. Elke dag opnieuw. Fijne zondag!

Leuk om van je te horen! Hoe ervaar JIJ deze tijd? Wil je iets kwijt? Of delen? Iets om te lachen? Laat dan een comment achter onder deze post!

Write a comment

Comments: 0