Lachen

Lees en kijktijd: 6 minuten

 

Hoe vaak ik nou eigenlijk echt hard gelachen heb de afgelopen tijd? Ver onder het 'gemiddelde' kan ik je vertellen! Als je mij persoonlijk kent, dan ken je ook mijn schaterlach (denk Adele). Een lach die echt bij mij hoort en die je ‘normaal’ gesproken een heel stuk vaker hoort in mijn aanwezigheid…………….....tot Corona. 

 

En dus gebruikte ik een basis ‘tool’ uit mijn coaching opleiding die de coachee helpt te benoemen wat ervoor nodig is om van een bepaalde situatie of stemming ‘aan de andere kant’ te komen van waar hij of zij zich nu (met tegenzin) bevindt. In dit geval van wat murw, naar hoopvol en licht. Wat daarvoor nodig was? Humor! Want met alle gekheid op een stokje, hebben we naast al het leed juist nu humor nodig! Iets met een dag niet gelachen is een dag niet geleefd?

 

En dus baande ik mij van de week een weg door alle grappen, moppen, grollen, meme's, gifs en andere filmpjes online om een selectie te maken van waar ik kostelijk om heb moeten lachen. Want weet jij waarom Russen maar met zijn drieeen in een auto mogen? Anders heb je vi(er)russen. Flauw maar best grappig!

 

Respect bijvoorbeeld voor alle ouders die hun kinderen al dan niet gedeeltelijk thuis les hebben moeten geven in de afgelopen maanden; dit filmpje schetst een beetje waarom. En als je dan aan het einde van de dag heel even een beetje bijkomt, dan kan ik mij indenken dat dit gebeurd. Werk je daarnaast dan ook nog eens vanuit huis via een video verbinding, dan is deze grappig, en deze, en deze, en deze helemaal! 'I saw nothing', ik heb zo hard gelachen! 

 

Om tot slot nog maar even in recap te concluderen dat als 2020 - met Corona-  een backflip was dat er zo uit zou zien. #fail Fijne zondag! 

Leuk om van je te horen! Hoe ervaar JIJ deze tijd? Wil je iets kwijt? Of delen? Iets om te lachen? Laat dan een comment achter onder deze post!

Write a comment

Comments: 2
  • #1

    Willie Nieuwkerk (Sunday, 18 October 2020 14:19)

    Ik lig echt in een deuk ���� dank je wel ��

  • #2

    A (Sunday, 18 October 2020 21:41)

    Geweldig, ik moet even bijkomen van het lachen. Ze zijn echt leuk