De Uitdaging

Leestijd: 3 minuten

 

Lachende ogen, een enkele traan of een enorme lachstuip aan de telefoon, om hoe we zo goed mogelijk proberen 'om te gaan' met de absurditeit van deze tijd. Een woord van troost of heling, een wijze uitspraak of een mooi bericht. Het begin van het nieuwe seizoen heeft zich aangekondigd in alle kleuren van de regenboog. Geen enkele emotie is onbenut gelaten en vertaald zich op een dag zoals vandaag in een enorme rusteloosheid. En dat betekent maar een ding: eerst naar buiten en dan naar binnen........

 

Kop in de wind, haar op half zeven, blaadjes om je hoofd en af en toe de zon vangen op de straat tussen het wolkendek door. Dit is 'm, de dag van vandaag.

Soms rijgen de dagen zich aan elkaar, als in een time loop, en soms vliegen ze voorbij. Als de rusteloosheid zich van mij eigen maakt, weet ik dat het tijd is om te creeren, net als van de week. Uit moet checken, en net als waar de herfst symbolisch voor staat, naar binnen keren. Want kunst of creativiteit heeft het in zich om te helen. Niet alleen voor mij als de maker, maar ook voor degene die zich geinspireerd of geraakt weet door wat hij te zien of te horen krijgt. Kunst maken is een ware traktatie voor de geest en voor mijn gemoed; iets dat dóór je komt, iets waar je liefde tegenaan gooit en daarna op reis stuurt.

 

En daarmee werd dus afgelopen week de Insta - Wednesday Gratitude Wisdom Challenge - geboren. In het engels ja, omdat elke positieve boodschap zo ver als mogelijk reiken en raken mag. Het is een initiatief waarbij ik iedere woensdag tot aan de kerst, een nieuw grafisch en kleurrijk werk plaats met als doel om zachtheid, licht en kleur de wereld in te sturen. En! Om jou te stimuleren de schoonheid te blijven zien in deze puinhoop, om je uit te dagen nieuwsgierig te blijven, te creeren, hoop bij je aan te blijven wakkeren en om jouw vlam te laten ontwaken. Het hoeft niet perfect, als het maar echt is!

 

Afgelopen woendag postte ik mijn eerste werk, als mens en als 'emotioneel miljonair.' Ondanks alle shizzle is er nog meer dan genoeg om rijk te zijn. Want...... zoals Cleo Wade zo mooi kan zeggen: baby, you are the strongest flower that ever grew - remember that when the weather changes. #youcandothis

Fijne zondag!

 

Doe je mee? Post jouw inspirerende werk op Instagram tag @colorsenco en gebruik de #wednesdaygratitudewisdomchallenge! Ik kijk er naar uit!

 

https://www.instagram.com/colorsenco/

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    W. (Sunday, 04 October 2020 23:01)

    Mooi gedaan Rolinca ! Fijne tekst.