Vijf boeken om te lezen deze zomer!

Leestijd: 5 minuten

 

Ik geloof dat één van de meest waardevolle dingen die je jezelf cadeau kunt doen tijd is, om meer in het nu te zijn, die aanzet tot inspiratie en tot verbondenheid. Dat je deze zomer maar de tijd hebt of krijgt om stil te staan bij wat je belangrijk vindt in je leven, ik hou enorm van lezen en deel hierbij graag mijn pareltjes met je voor deze zomer.......

  

Life Visioning, by Michael Bernard Beckwith

Dat dingen op je pad komen ‘als je er aan toe bent’ is niets nieuws, maar dat de timing soms zo spot on kan zijn, daarover kan ik mij blijven verbazen. In 2018 was daar die trigger, in een Super Soul Conversation van Oprah Winfrey met Michael Bernard Beckwith; dit boek dat daar in werd besproken kwam op mijn leeslijst, om er later - midden in een van de grootste crisissen die we wereldwijd kennen - eindelijk eens in te kunnen lezen. Hoe treffend is het dan als de eerste regel in het voorwoord van dit boek in hoofdletters begint met crisissen ontsteken evolutie. Nou is evolutie of makkelijker gezegd (persoonlijke) ontwikkeling al van alle tijden, maar bewuste evolutie is enorm in opkomst, en juist nu meer dan ooit enorm van belang. Want hoe vindt je innerlijke blijheid in een uiterlijke wereld? Een prachtig boek over spirituele vrijheid en oprechte verbondenheid, echt een aanrader!

 

The self-made guide, door Emilie Sobels

The self-made guide is hét businessboek van en voor vrouwen die hun eigen regels voor succes bepalen, zoals op de voorkant van het boek staat geschreven. In bijna twee honderd pagina’s interviewt self made vrouw Emilie Sobels 21 succesvolle power vrouwen over het ondernemerschap, waarbij ze ook zelf put uit haar ervaringen als vrouwelijk ondernemer. Een rijk boek over, naast het hebben van succes ook de welbekende valkuilen en missers die ook powervrouwen maken. Een mooi kijkje achter de schermen, ter vermaak en inspiratie. Lezen!

 

De Blauwe Oceaan, door W. Chan Kim en Renée Mauborgne

Deze herziene versie van een van de grootste klassiekers die we kennen, is een goed leesbaar management boek over het creëren van nieuwe, concurrentievrije markten. Niet door strategie af te stemmen op wat de concurrenten, of op wat je huidige klanten doen, maar juist door je te richten op niet bestaande klanten in nieuwe sectoren. Boeiend, eye opening en echt ‘food-for-thought’. Als dit een onderwerp van jouw interesse is, wil je ‘m lezen! Zeker weten!

 

Everything is figureoutable, by Marie Forleo

Multi talent en Jersey girl Marie Forleo is een aanstekelijk voorbeeld van hoe je als vrouw je eigen baan kunt creëren, en schreef over háár ups en downs, èn die van de vrouwen die verbonden zijn aan haar B School. Dit boek laat je weten dat alles uit te vogelen valt. Een boeiend boek over vallen, opstaan en tóch een positieve draai weten te vinden in situaties die je uitdagen, op zowel persoonlijk vlak, maar ook op de zakelijke tour. Een boek vol inspiratie en tools om vooruit te komen!

 

Dare to Lead, by Brené Brown

Een no BS masterpiece over (persoonlijk) leiderschap en groei, moedig geschreven met persoonlijke ervaringen en gedragen door meer dan twintig jaar wetenschappelijke ervaring; over het durven voeren van de echte gesprekken, over kwetsbaarheid en veiligheid, maar bovenal over menselijkheid. Een verfrissend en confronterend boek over hoe te leiden, zowel thuis als op je werk. Moed is aanstekelijk! Wil je lezen!

 

Write a comment

Comments: 0