Beginners Mind

Leestijd: minder dan 1 minuut

Wie kent 'm niet? Die reclame van Woutertje, Woutertje.....van die bekende Leidsche Onderwijsinstelling: het stereotype van de eeuwige student, uitvergroot tot buitengewoon irritante proporties. Precies zoals bedoeld, want hangen bleef ie! En eeuwige student zijn was echt zó not done! Leren moesten we, carriere maken,  je leven op orde, een gezin stichten. Lekker standaard; met kaders, labeltjes en status, afgekeken van je ouders en sociaal geaccepteerd door de mensen om je heen, maar saaaaai........

 

Laatst was ik voor het eerst sinds tijden weer eens in Amsterdam, eindelijk! Ik ging een tegeltje schilderen bij Heinen Delfts Blauw! In één van de oudste torentjes van Amsterdam, de Munttoren, konden we meteen aan de slag! Je kon naar eigen wens kiezen voor een afbeelding voor op jouw tegel. Amsterdamse Huisjes werden het! Met een speciale zwarte en geheime verf substantie mocht je na uitleg aan de slag. Heel bijzonder om daarmee te schilderen op zo'n poreuze ondergrond. Het werd uiteraard geen copy paste, maar een unieke tegel! Want naast mijn eigenste interpretatie van de Amsterdam pandjes werd er een uniek Delfts Blauw bloemetje op mijn tegeltje geschilderd, zo, uit de losse hand. En af dat ie was! 

 

Maar toen va-va-va-voom: we leverden de geschilderde tegel zwart wit in en hoe kregen we 'm terug? In het Delftse Blauw??!! 't was een speciale coating. Weer wat geleerd, en..........nooit maar dan ook nooit.....uitgeleerd! Van mij hoeft het dus allemaal niet zo standaard of in stand gehouden, doe mij maar lekker onconventioneel. Onderscheid jezelf en doe je ding! Want zoals the one and only Tony Robbins himself zeg: 'let's be the exception, not the rule! Tel daar het slogan bij op van Heinen Delfts Blauw: namelijk creating new traditions en ik zeg doe beide maar ........op een tegeltje!

Write a comment

Comments: 0