Blote Voeten Geluk

Leestijd: minder dan 1 minuut

Ik ben er al een tijd niet geweest, op die plek waar alles lijkt samen te komen, waar de omgeving lijkt te verdwijnen en het enige dat bestaat voor je ligt in de vorm van een blanco canvas. Leeg.  Op blote voeten heb ik net een geleide meditatie gedaan van Deepak Chopra en het lijkt erop dat ik daarmee door de rusteloze weerstand  heb weten te breken, een weerstand die zich elke keer weer  opnieuw aandient, en hoe typisch ook, vaak gepaard gaat met het creëren van nieuw werk........

Inmiddels heb ik letterlijk alles uit de kast getrokken; mijn tafel is veranderd in een chaos en dat is heus een dingetje voor iemand die vroeger zijn kladbriefjes nog van Tipp-Ex voorzag (I know, i've come a long way!). Dat witte vel papier voor mij voelt ergens alsof ik aan een nieuw hoofdstuk begin, maar waarvan ik geen idee heb waar het toe zal leiden. Intuïtief pak ik kleuren bij elkaar en begin te schilderen, ik heb een mantra: dit gaat niet over het resultaat, dit gaat over de weg er naar toe. Als ik dat los kan laten dan zit ik goed. Ik verf, knip, scheur en mors tot er iets ontstaat. Wat ik in mijn hart bewaar komt eruit. Laag voor laag, en voor ik het weet ligt mijn vloer bezaaid met werkjes. Patronen die ik altijd al heb willen uitproberen, nieuwe kwasten, maar ook minder voor de handliggend materiaal. Ik voel bezieling en flow, weet niet op te houden. Ik gebruik quotes die mij raken, zoals ''let it be about love' van de geweldige Cleo Wade.  Ik heb welteverstaan één break, vergeet te eten en voor ik het weet is het 01.00 uur. Met een glas wijn en verf tot aan mijn ellebogen bekijk ik het resultaat. Wat ze zeggen is waar,  de mooiste dingen ontstaan als je je gevoel durft te volgen, als je dingen anders durft te doen en als je durft te kiezen voor het onbekende. Ik voel mij licht en open........en  ik weet: als je het kan dromen, dan kan je het doen......

'We honor the Dream, by doing the Work'        - Cleo Wade -

Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Wil v.d.Heuvel (Friday, 24 July 2020 15:25)

  Hallo Rolinca,
  Mooie site en mooi verhaal, volg de stem van je hart !
  Succes op blote voeten !

 • #2

  Karin Ross (Sunday, 26 July 2020 10:25)

  Wat ben toch geweldig goed bezig je hart en je intuïtie te volgen. Ben trots op je en wees vooral trots op jezelf.