Ware Rijkdom

Ik moet van de week even drie keer goed kijken als mijn bel gaat en ik de voordeur open doe. Niemand. Nog eens dan. Achter een koof in de gang staat een witblond jongetje zachtjes te giechelen, z'n mams staat iets verderop als een soort inspector Gadget tegen de muur geplakt. Zodra ik ze heb gespot schieten we met zijn drie in de lach........

Max, mijn geweldig lieve, kleine, grote buufje, stapt op mij af met een stuk opgerold papier en een strik er om heen......voor jou! Als ik 'm open maak komt daar een heel mooi kleurrijk kunstwerk uit; een dinosaurus in een landschap waar de zon schijnt. Op de achterkant staat in zijn heerlijke hanenpoten handschrift, naast een regenboog: van Max, voor buurvrouw Rolinca. Het is de mooiste tekening die ik in tijden heb gekregen. Hij heeft natúúrlijk een prominente plek gekregen op mijn white board in de thuis studio. Een echte Max in huis! Ik bedoel maar...

Dat we leven in tijden van grote veranderingen is heus waar; daar waar ik in het begin met mijn hoofd op het verlammende standje crisis heb rondgelopen, kan ik nu weer zien waar ik allemaal dankbaar voor mag zijn. Eerlijk is eerlijk, mijn toekomst ligt meer open dan ik ooit had kunnen voorzien. Maar in die glazen bol kijken biedt op welke wijze toch geen garantie voor de toekomst. Wél hebben deze maanden mij tijd gebracht, tijd die ik anders niet zou hebben, kostbare tijd dus! Tijd bijvoorbeeld voor een eerste kop koffie in bed 's ochtends (ja, ook door de week),  voor een spontaan bezoek aan 'di mama' , een Cinetree video-bel filmavond met een lief vriendinnetje mét rosé, of een zaterdagmiddag borrel in de tuin met buuf en spontane aanloop. Maar ook tijd voor verdieping, om boeken te lezen en een nieuwe toekomst verkennen. Waar krijg ik nou nog méér een vol hart van?

 

En de zakelijke successen dan; een Zaanse ondernemer waar ik mijn potten bij in de etalage mag zetten bijvoorbeeld, met een doorverwijzing naar mijn webshop, een samenwerking met een landelijk magazine dat in Augustus uitkomt, een mogelijk eerste verkooppunt voor de potten van Colors en Co, een foto van een blije klant, die ze met mij deelt over hoe mooi de potten bij haar een toffe plek hebben gekregen, en natuurlijk elke bestelling die er binnenkomt. Tel het maar eens bij elkaar op! Noem me een muts (ben ik ook) maar de wereld ligt nog steeds aan mijn voeten, tikkie anders misschien, maar zelfs met de herfst in de zomer van afgelopen week schijnt de zon nog altijd achter de donkere wolken......

'Happiness is a spiritual experience of living every moment with love, grace and gratitude'

 

- Dennis Waitely - 

Write a comment

Comments: 0