DIT was gewoon drie jaar geleden.......


Waaaat! Is dit nog maar drie jaar geleden? Want zo voelt het he-le-mááááál niet! Nee joh! Als je had gezegd dat dit vijf jaar geleden was, dan had ik het zonder meer gelooft........drie jaar dus!

 

Weet je dat ik in 2016 ben ik begonnen met het volgen van mijn droom? Hoe dan? Ik had geen enkel idee! Om uit alle losse flodders met een echt plan op de proppen te komen besloot ik een paar maanden vrij af te nemen om mijn creatieve potentieel te onderzoeken en vorm te geven aan mijn nieuwe ondernemende zelf. En dat begon dus meteen maar met het allermoeilijkste...........namelijk met het afdalen vanuit mijn hoofd naar mijn hart. Serieus lastig...... en men......... confronterend zeg, om meteen bijna voltijd te 'voelen'. De eerste weken waren nog leuk omdat de nieuwsgierigheid het dan nog wint van de weerstand. En als jij net zo'n muts bent als ik en graag het heft in handen houdt, dan is zo'n zoektocht als deze zwaar buiten je comfortzone. Loslaten mensen, ik heb nog nooit zo hard moeten leren loslaten. Totaal geen zekerheid, slechts enkel een richting. Maar als alles onzeker is, is ook alles nog mogelijk..........#mantra!

 

Wat is wist is dat ik toe was aan verandering, ik wilde mijn dagen anders invullen, ik wilde wijds en werelds leven, met de seizoenen mee, met mijn handen werken en meer dan ooit kunnen genieten van  het alledaagse geluk. Ik wilde een tastbaar product, waar mensen echt blij van zouden worden, waarmee ik hun stemming positief zou kunnen beïnvloeden. En na vele bezoekjes aan creatieve mensen in mijn netwerk, na het lezen van vele boeken en na het volgen van de vele workshops werden het dus handbeschilderde terracotta potten, met een 'persoonlijkheid' welteverstaan.

 

Als ik mensen vertelde waar ik mee bezig was, namelijk met het opzetten van een webshop waarin ik mijn handbeschilderde potten wilde verkopen, dan keken ze mij aan of ik in 1970 was blijven steken (ik ben trouwens uit 1979, maar dat even daargelaten); als ik ze dan een paar foto's op mijn telefoon liet zien, waren ze al snel overstag; het beeld wat ze hadden kwam niet overeen met de werkelijkheid. De potten waarbij mensen eerst heel snel een tuttige associatie hadden, werden ineens leuk en vernieuwend genoemd (zie je wel?! zei ik toch?) Ook kwamen mensen even checken of ik de weg niet kwijt was, want waarom zou ik een goede corporate baan inruilen voor een bestaan als creatieveling? Het was duidelijk dat niet iedereen mijn plannen serieus. nam. Dat doe je er toch bij? Voor de leuk toch? Als hobby? Juistem, Nééééhéééé!

 

Ik ging experimenteren, ontwerpen en uitproberen. Welke verf dan? Ga ik potten maken voor alleen medium size planten? Of ook voor grote maten? Wil ik alleen seizoensgebonden verkopen? Hoe zorg ik voor omzet het hele jaar door? Hoe vaak kom ik met iets nieuws op de proppen? Wat gaan de potten kosten? Hoe en waar koop ik het beste materialen in? Maak ik alleen potten voor binnen? Of ook voor buiten? Hoe groot wordt de collectie? Ga ik alleen mono kleuren verkopen of ga ik ook echte potterie kunst maken? Legitieme en nogal relevante vragen.......

 

Ik leerde om het zo simpel mogelijk te houden, om geduld te hebben. Want ik was in het begin zo vol van mijn product dat ik er maar moeilijk bij kon dat mensen niet meteen stonden te springen om potten te kopen in de shop. Mijn shop en mijn producten hadden tijd nodig, tijd om te rijpen. Inmiddels zijn we dus drie jaar verder. Drie jaar van hoogte- en diepte punten, van vallen en opstaan, van dure lessen en van meevallers en gelukkig ook alleen maar van tevreden en echte blije klanten. Ik had het voor geen goud willen missen! Want zoals het nu staat, heb ik het zelf en vanaf helemaal 'niets' opgebouwd, gewoon met mijn 'bare hands'. Inmiddels heb ik in twee landelijke en toffe bladen gestaan, zijn mijn potten te koop geweest in geselecteerde winkels en ik heb samen met andere creatieve ondernemers op markten gestaan. Ook kun je momenteel nog enkele potten bewonderen in de winkels van Tally Ho in Amsterdam, Alkmaar en Bergen.

 

Of het makkelijk is geweest? Nee. Maar als dat het wel was, dan had iedereen het gedaan. En ik ben gelukkig niet iedereen, nee, ik ben echt mijn allereigenste zelf. Hoe lekker is dat?

En we bouwen nog steeds. Soms met twee stappen vooruit en drie stappen terug, of anders om, maar altijd met dat doel voor ogen; groter, beter en blijer en dan niet alleen ik, maar vooral ook jij als je potten bij mij koopt!  We gaan met 200% vertrouwen voor 100% volledig los zijn in de nabije toekomst! En jij kan daar gewoon een belangrijk onderdeel van zijn, gewoon door te shoppen op colorsenco.nl!

 

Shop ze en mooie (werk)week toegewenst!

 

Write a comment

Comments: 0

Colors en Co

Rolinca Stadt

KvK 34333495

www.colorsenco.nl

rolinca@colorsenco.nl

 

 

 

Courtesy:

Alle content (inclusief afbeeldingen) op deze website is uitsluitend gemaakt voor Colors en Co. We delen graag, maar verzoeken je de inhoud niet een-op-een te kopiëren of te delen zonder de bron te vermelden of een link naar www.colorsenco.nl te plaatsen.   © Copyright 2019