Nostalgie

I have been a tosser for most of my life! Met weggooien had ik geen enkele moeite. Op momenten dat ik in de gelegenheid was veel te kopen, deed ik dat ook, totdat ik mij  realiseerde dat je met ondoordacht kopen misschien heel even een soort 'high' had, maar dat het ook onderhoud vergde. In het geval van kleding betekende dat dat je het moest onderhouden, strijken (ugh), naar de stomerij (ugh), naar de klerenmaker (ugh). The next best outfit was het helemaal, het betekende er goed uitzien, maar had in de praktijk dus ook die andere kant. Zo was het in negen van de tien gevallen zo dat ik mijn online aankoop retourneerde omdat het toch niet aan mijn verwachtingen voldeed. Let alone dat je bij elke webwinkel weer naar een ander pick up of drop of point moest. Je kon er maar druk mee zijn. Je begrijpt dat ik inmiddels toch wat doordachter te werk ga. Als ik koop, kijk ik vooral wat ik nodig heb, en hoe het het beste past bij wat ik al in de kast heb hangen. Ik heb in de weekenden weer tijd voor andere dingen en toch zie ik er (meestal) stylish uit. Hello spaarzaam!

 

Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen! Denk bijvoorbeeld aan de Conversies die ik denk ik al honderd jaar in mijn kast heb! Deze. mogen.echt.nooit.weg! Er zitten inmiddels gaten in, maar de zolen gaan nog. Aan deze gympies kleven zoveel herinneringen, dat ik er gewoon echt geen afscheid van kan nemen. Ik ben ermee naar het hoogste punt van de Erawan watervallen geklommen in het Erawan National Park in Thailand, balancerend op een rots midden in een flinke stroom, stoeiend met mijn spiegelreflex en uitkijkend op happende vissen, een spannend moment met slechts gympies aan, maar toch is het een mega waardevolle herinnering. Of die keer dat ik mij afvroeg waarom ik ook alweer voor witte gympen had gekozen toen we stopten op een van de bauxiet wegen in Suriname, waar de rode aarde je om de oren stuift. Of wat dacht je dan van dat moment dat we wachtte op de supersnelle Shinkansen trein in Japan, waarmee we in no time van Kyoto naar Tokyo raasden. Nee, die Conversies gaan mooi niet weg!

 

En dat maakt dat ook ik regelmatig kijk naar mijn verhouding met spul. Want laten we wel wezen, we komen met niets als we worden geboren en we gaan met niets als we sterven . Je kunt je leven dus volbouwen met van alles, wat je vaak niet eens regelmatig gebruikt, maar in the end gaat het allemaal weg of zorgt het soms zelfs nog voor scheve gezichten ook! Het is weer tijd voor kwaliteit en nostalgie. Want alle herinneringen zitten in mijn hart, maar borrelen weer naar boven zodra ik mijn gympies aan heb. Ze zorgen nog steeds voor instant happiness! Fijne maandag!

Write a comment

Comments: 0

Colors en Co

Rolinca Stadt

KvK 34333495

www.colorsenco.nl

rolinca@colorsenco.nl

 

 

 

Courtesy:

Alle content (inclusief afbeeldingen) op deze website is uitsluitend gemaakt voor Colors en Co. We delen graag, maar verzoeken je de inhoud niet een-op-een te kopiëren of te delen zonder de bron te vermelden of een link naar www.colorsenco.nl te plaatsen.   © Copyright 2019