Scherven brengen geluk

Als je mij had gevraagd of ik wist waar ik aan begon met het starten van een webwinkel, dan had ik mij er wel iets bij voor kunnen stellen ja.....maar inmiddels blijkt dat niets minder waar was dan dat, want niets is wat het lijkt. Een voorstelling ja! Meer niet. Maar mensen what a ride! En wat een ervaringen, wat een ontmoetingen, wat een kennis, wat een geëxperimenteer, wat een persoonlijke overwinningen, maar ook wat een verlies en wat een tegenslag..........

 

Zo zijn er zijn van die weken, zoals vorige week, die geweldig van start gaan; waarin de sky is the limit lijkt maar waarbij er gaande weg de week onheil en vette pech voorbij komt. Zo liet ik vorige week een pot vallen waar ik meer dan gemiddeld tijd aan had besteed, eentje voor een speciaal project en met één van de meest ingewikkelde patronen...........tot grote schrik viel ie keihard aan diggelen. Zucht zou je denken. Maar daar bleef het niet bij; ik kwam er namelijk ook nog eens achter dat er een plaatsing van Colors en Co in een landelijk woonblad aan mijn neus voorbij ging, én ik moest een verzending opnieuw maken omdat beide potten in gruzelementen aangekomen waren. Echt balen in het kwadraat! Maar ja he? Wat doe je eraan? Accepteren dan maar. Want gedane zaken nemen geen keer (van Shakespeare trouwens). En dus raapte ik de scherven bij elkaar en ging ik aan de slag! Schouders eronder en gaan.

 

En tadaaa! Er volgde een spontane maatwerkopdracht, en op een belangrijk evenement dat ik bezocht reageerde mensen bovengemiddeld enthousiast op de potten. Leuk om te horen dat de eerste ingeving bij mensen is dat potten beschilderen met de hand toch wat degelijk klinkt, maar dat er vervolgens een grote lach op het gezicht verschijnt en als je dan terug krijgt: 'dat deze echt sexy en hip' zijn, dat vlijt dat toch. En is ook dat niet precies waar het ondernemen over gaat?

 

Want dankzij de breuklijnen, de scheuren en scherven, wéét ik beter en kies ik beter. Breekmomentjes zullen er altijd zijn net als mislukkingen, maar daar tegen over staan dan weer de geluksmomentjes. Want van tegenslag wordt je beter, sterker en wijzer en geluksmomentjes maken blij. Dat het hard werken is, is een understatement. Maar zoals Jonathan Swift zegt: 'visie is de kunst om het onzichtbare te zien' En zo is het maar net!  En scherven? Scherven brengen (uiteindelijk) geluk! Mooie nieuwe (werk)week toegewenst!  

Write a comment

Comments: 0

Colors en Co

Rolinca Stadt

KvK 34333495

www.colorsenco.nl

rolinca@colorsenco.nl

 

 

 

Courtesy:

Alle content (inclusief afbeeldingen) op deze website is uitsluitend gemaakt voor Colors en Co. We delen graag, maar verzoeken je de inhoud niet een-op-een te kopiëren of te delen zonder de bron te vermelden of een link naar www.colorsenco.nl te plaatsen.   © Copyright 2019