En toen won ze een regenton!

Dat we vorig jaar een droge zomer hadden is een understatement! Onnederlandse temperaturen die bijna de veertig graden aantikte. Weet je nog? Bloedheet en plakkerige zweetlijven; het was soms tegen het onaangename aan. En ook nu, in juni, waarin we fikse onweersbuien, hagel, omgevallen potten en ondergelopen woonkamers voor onze kiezen kregen. Allang al niet meer volgens de norm.

Nee, er gebeurt iets met ons klimaat. En in plaats van de natuur voor lief te nemen geven we natuurlijk vooral terug en doen we duurzaam! Ieder op zijn eigen manier.

 

Wij (ik en mijn buren) hebben al jaren een prima onderhouden gemeenschappelijke tuin, met een terras heerlijk uit de wind. Bomen in een boog en een groot grasveld waar de zon tussendoor piept en mooie plekjes creëert voor wie daar heerlijk op een kleedje wil zitten. Als je in de zon wil ga je in de zon en als je liever onder de bomen in de schaduw zit, dan kun je je ook daar lekker scharen. Best een behoorlijke luxe als je het mij vraagt. Er zijn er helaas maar weinig die er echt gebruik van maken.

 

Het idee om een moestuin aan te leggen, ligt er al jaren. Jammer genoeg niet in de giftige Zaanse grond, maar in een mooie moestuinbak. Het enige wat ons er voor alsnog van heeft weerhouden, is de watervoorziening, want die is er niet aan de buitenkant  van het pand (om nou elke keer om het gebouw te lopen voor een emmertje water is toch echt te veel van het goede). Dus toen de actie van de stichting Duurzaan voorbij kwam op Facebook, schreven wij ons meteen in. Et voila! Gewonnen!

 

De actie is erop gericht om Zaankanters duurzamer te laten denken en bewuster te maken van hun watergebruik (in de zomermaanden). En wat kun je daar aan doen? Meer groen! Nou daar gaan wij dus gemeenschappelijk gehoor aan geven! Gisteren hebben we alvast met zijn drieën; met buuf Jo en Max van vijf een start gemaakt om de plek van de moestuinbak onkruidvrij te maken. Leuk en gezellig met een glas wijn als afsluiter (alleen voor de grote buuffies ; -) Want gemeenschap doet ertoe, net als de natuur. Echt waarderen doen we het vaak niet, de natuur is er voor ons, we vinden we dat we er recht op hebben, en dus gaan we er achteloos mee om. Maar mensen .....de natuur is niet van ons he? Nééhéé wij zijn te gast in de natuur!

 

Ruim dus je rotzooi op, neem eens wat vaker de fiets, recycle en gebruik zo weinig mogelijk wegwerpplastic! Alle beetjes bij elkaar hebben ongetwijfeld een enorm effect. Kijk niet weg, maar doe mee! Het is nog leuk ook! Laten we de handen in een slaan, net als wij hier doen met de buren uit ons complex! En die regenton, die kon niet op een betere plek terechtkomen. Hij is inmiddels al een kwart vol na alle nattigheid van afgelopen week. We hopen er nog heel lang gebruik van te kunnen maken om de moestuin te bewateren! Dank je wel Duurzaan, wij doen meer groen!  

 

PS wist je dat er ook veel initiatieven zijn in de gemeente met stukjes groenadoptie? Lees er hier meer over in de folder van de gemeente!

Write a comment

Comments: 0

Colors en Co

Rolinca Stadt

KvK 34333495

www.colorsenco.nl

rolinca@colorsenco.nl

 

 

 

Courtesy:

Alle content (inclusief afbeeldingen) op deze website is uitsluitend gemaakt voor Colors en Co. We delen graag, maar verzoeken je de inhoud niet een-op-een te kopiëren of te delen zonder de bron te vermelden of een link naar www.colorsenco.nl te plaatsen.   © Copyright 2019