Het weekend gevoel

Het is vrijdagavond als de hakken uitgaan en de loopschoenen aan. Ik verlaat kantoor met de lift vanaf de 22ste verdieping en loop over de Zuidas naar de metro, the weekend has begun!

Dat gevoel dat daarbij hoort is niet meer zo vanzelfsprekend en daarom is het nu gewoon even heel lekker! De belofte van drie lege vrije dagen verheugen. Eenmaal thuis trek ik mijn kantooroutfit uit en trek ik een wijntje open, zo moet het!

 

Maar als ik mijmerend mijn weekend in ga vraag ik het mij toch af. Want hoe vrij is vrij? En wat is een goed weekend? Het is een zinnige vraag, want als ondernemer heb je dat nooit echt; VRIJ Simpelweg omdat de honger naar nieuw en verbetering samen met het verwerken van bestellingen nooit echt ophouden.  Als je er dus niet voor waakt, bestaat je weekend tussen de to do's door alleen maar uit vluchtige momentjes van volmaakte vrijheid. En jammer maar waar, maar mijn huis onderhoudt zichzelf niet, mijn kleding vindt ik nou nooit zo maar schoon op een stapeltje in mijn kast en ook mijn boodschappen vinden niet automatisch de weg naar huis. Er gaat geen enkel weekend voorbij zonder iets in de moeten stand. Gevoelsmatig lijkt het soms dat er geen onderscheid bestaat tussen de werkweek en het weekend.  Maar de hamvraag is en blijft dan toch: wat geeft mijn weekend waarde? Hoe besteed ik mijn waardevolle vrije tijd aan waardevolle doelen? Doelen die mij een gevoel van voldoening geven?

 

Katrina Onstad schrijft erover in haar boek The Weekend Effect (the life changing benefits of taking two days off). Ze haalt in haar boek positieve psychologen aan die adviseren dat het pad naar voldoening niet ligt in louter plezier, maar in een andere hogere orde. Hoe moeilijker de zoektocht,  hoe groter de vervulling. Ze geeft, in haar manifest voor een goed weekend vier tips:

  1. Zoek mensen op, want sterke sociale banden boosten het immuunsysteem en de mentale gezondheid; 
  2. Besteed tijd aan een hobby, voor die typische flow waarmee je loskomt van de tijd; 
  3. Doe vrijwilligerswerk, omdat dat een sterk en helder gevoel van doel en betekenis geeft; 
  4. Doe eens bewust iets nutteloos, zonder begin of zonder einde, om alles eens lekker los te laten.

 Het ultieme weekend is best een beetje 'werken', maar daar pluk je op maandagochtend  dan ook vast de vruchten van!  Lang leve het weekend! Fijne maandag!                            

Write a comment

Comments: 0

Colors en Co

Rolinca Stadt

KvK 34333495

www.colorsenco.nl

rolinca@colorsenco.nl

 

 

 

Courtesy:

Alle content (inclusief afbeeldingen) op deze website is uitsluitend gemaakt voor Colors en Co. We delen graag, maar verzoeken je de inhoud niet een-op-een te kopiëren of te delen zonder de bron te vermelden of een link naar www.colorsenco.nl te plaatsen.   © Copyright 2019