Het mooie van aha-momenten.....

Zo net voor ik mij weer ga onderdompelen in het zakenleven geniet ik met volle teugen van het mooie weer dit weekend. Ik zit heerlijk in de tuin, ruik de zomer en wiebel mijn tenen in het gras. De sproeten in mijn gezicht zijn niet meer te tellen en mijn benen zijn heerlijk gehuld in een mooi voorzichtig bruin kleurtje. Naast mij staat een heel fijn glas rose samen met een bruisend watertje .

En dan  lees ik een boek dat ik al zo´n twee jaar in de kast heb staan. Ooit getriggerd, besteld, gebladerd en vervolgens weggelegd. Maar net als met alles, komt ook dit boek op zijn tijd. Want als je er klaar voor bent dient het zich aan. Ineens volgt het ene inzicht op het andere! Een soort en met spiri voor gevorderden maakt zich van mij eigen, met één constante in het verhaal.

 

ALLES begint bij de bron en bij de verbinding die je met jezelf hebt. Ik heb het mensen vaak horen zeggen, maar dit weekend voelde ik het ook. Over geloof hebben in jezelf, over in je kracht staan, over de validatie die we van buitenaf zoeken (en nooit zullen vinden) Ze kwamen één voor één binnen! Een kakofonie van fluisteringen in mijn lijf. Oprah zegt er het volgende over: 'een aha is een herinnering van dat wat je eigenlijk al wist, maar dan zo verwoord zodat het resoneert met wat voor jou waar is. Een aha moment is dus een moment van herkenning van wat je diep van binnen eigenlijk al wist!

 

En wat er toen gebeurde? Mij hart barstte open, een enorme rusteloosheid werd mij meester en ik moest gewoon aan de slag. Want wat er in zat , moest eruit. En dus kwam de verf op tafel, de kwasten, de houtskool en het doek. Ik werd getrakteerd op een dikke vette flow en de tijd vloog voorbij.  Wat eruit zou komen wist ik niet, maar ik luisterde en vertrouwde.

 

Ik toverde met woorden, maakte schetsen, mixte kleuren en zette een compositie op. Et voila daar was het resultaat. Een echt zielewerk vanuit een persoonlijk aha moment, recht uit mijn hart. En voor mij zó waar dat ik 'm meteen ook maar even met je deel. Van mij, voor mij en......... als jij het wil en herkent ook voor jou. Want wat er ook gebeurt, wat er ook op je pad mag komen of uit mag blijven, alles, echt alles begint bij jou, bij hoe jij ermee om gaat, welke waarde jij het voor jezelf toekent en wat je er mee doet.  En das best heel erg aha in het kwadraat........over in je kracht staan gesproken....

Write a comment

Comments: 0

Colors en Co

Rolinca Stadt

KvK 34333495

www.colorsenco.nl

rolinca@colorsenco.nl

 

 

 

Courtesy:

Alle content (inclusief afbeeldingen) op deze website is uitsluitend gemaakt voor Colors en Co. We delen graag, maar verzoeken je de inhoud niet een-op-een te kopiëren of te delen zonder de bron te vermelden of een link naar www.colorsenco.nl te plaatsen.   © Copyright 2019