Amai, dat is echt heel speciaal......!

We zijn al even onderweg. Het zonnetje schijnt, ik voel de warmte op mijn gezicht maar voel ook een briesje. De bal van mijn beide voeten branden als we het IMS gebouw inlopen in Fukuoka. Het is weekend dus er is relatief weinig gekrioel. We nemen de roltrappen omhoog, maar kunnen niet naast elkaar staan en dus vormen we keurige rijtjes van allemaal achter elkaar. Eenmaal boven bezoeken we de Takefumi Art Gallery, waar we met een Japans knikje worden onthaald.....

 

Als we een rondje doen tussen de mooie en kunstige voorwerpen van Japanse traditionele makelij moeten we voorzichtig zijn met onze rugzakken, want hier iets omstoten is echt zeer onwenselijk. Als ik al kletsend achter in de winkel ben beland en kijk naar wat er uitgestald staat op de twee grote blokken midden in de winkel lonkt er iets. Het zijn unieke keramieke beeldjes van Japanse taferelen en meteen ben ik er door gegrepen. Ik weet niet wat mij overkomt! Ik ga door mijn knieën om ze beter te bekijken, pak ze op en bekijk ze uitvoerig. Mijn enthousiasme blijkt er aan alle kanten van af te spatten, want de dame van de winkel komt op d'r knieën naast mij zitten. Dichtbij ook. Ik kijk even naar haar en vraag mij af waarom ze dat doet, maar dat wordt al heel snel duidelijk. Ze pakt een van de beeldjes en stopt 'm in de linkerborstzak van mijn jeans jasje. Ik durf eigenlijk niet zo goed te geloven wat dat betekent? Geeft ze mij nu zo'n beeldje? Ik krijg een rode kleur en ik kijk om mij heen naar mijn reisgenoten, ze staan er allemaal knikkend en glunderend bij. De Vlaamse reisbegeleidster kleurt met mij mee en prevelt uit Amai, dat is echt heel speciaal zeg! We staan op en de winkeldame gebaart dat het een cadeautje is van haar voor mij. Ik dank haar uitvoerig, vouw mijn handen voor mijn gezicht en maak een buiging. Op dat moment worden we geroepen want de groep gaat verder. 

 

We stoppen nog ergens anders op de zelfde etage en dan besluit ik toch terug te lopen om met de dame op de foto te gaan. Dat vindt ze heel leuk! Meteen steekt ze amicaal haar arm door de mijne en poseert gewillig. In zijn geheel geen Japanse schroom. Ik bedank haar uiteraard nog eens en loop weer de gallery uit als ze achter mij aan rent. Ik krijg gewoon nog een keramieke beeldje in mijn handen gedrukt. Ik ben perplex! Nog een? Ik voel mij bijna bezwaard...........maar als ik dan toch de winkel uitloop en mij nog een keer omdraai naar de dame in kwestie, zie ik een ongewoon grote open glimlach op haar gezicht. Hier zijn twee mensen heel blij! En is dat niet het mooiste wat er is? #preciesdat

 

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Ineke (Monday, 06 May 2019 19:50)

    Een ontzettend goed verhaal. Wat een bijzonderheid dat er iemand naast je op de grond komt zitten en je krijgt dit mooie beeldje.
    Ondanks twee heel verschillende culturen is er heel veel warmte voelbaaar.
    Hoe geweldig is dat.

Colors en Co

Rolinca Stadt

KvK 34333495

www.colorsenco.nl

rolinca@colorsenco.nl

 

 

 

Courtesy:

Alle content (inclusief afbeeldingen) op deze website is uitsluitend gemaakt voor Colors en Co. We delen graag, maar verzoeken je de inhoud niet een-op-een te kopiëren of te delen zonder de bron te vermelden of een link naar www.colorsenco.nl te plaatsen.   © Copyright 2019