Als alles ineens onverwacht samenkomt

In 2005 gaf Steve Jobs een speech voor Stanford graduates waarin hij hele zinnige dingen vertelde over zijn leven. Over zijn moeizame start (adoptie), over verwachtingen die hem werden opgelegd (hij moest en zou studeren), over een doel hebben om daar vervolgens via een omweg te komen (drop out), over eigenwijs zijn, over de zin inzien van dingen en over zijn eigen weg gaan ook al wist ie niet altijd waar dat toe zou leiden.....

 

Ik weet het nu nog, zoveel indruk heeft die speech van toen op mij gemaakt! Lang heb ik gedacht dat als ik een doel had, dat ik in staat zou zijn om dat in een rechte en stijgende lijn te bereiken. Gaandeweg kom je er dan achter dat je wat obstakels weg moet ruimen onderweg, maar altijd was daar die doelgerichtheid. Ik kon me daar ZO in vast bijten (ik moest en ik zou). Maar daar kwam verandering in toen het licht uit ging. Ik moest veel meer leren om te vertrouwen op het leven. En boy, dat was geen eenvoudige taak; Loslaten en processen vertrouwen is echt een levenskunst. En dat levert verrassende uitkomsten op.

 

Volgens de 7 spirituele wetten van succes van Deepak Chopra is het van belang om soms op weg te zijn, zonder precies te weten waar je uit zal komen........door de uitkomst los te laten........en in de wetenschap dat je op het juiste moment op de juiste plek terecht zal komen en dingen samen zullen vallen in je leven. Een simpel voorbeeld daarvan zijn de labels voor de potten van Colors en Co. Hoe lang ik daar niet al mee bezig ben geweest. Ik denk dat ik wel honderd miljoen (ik overdrijf, maar zo voelde het ongeveer) verschillende dingen heb geprobeerd. Altijd op pad, hier wat materiaal kopen, daar wat inspiratie op doen, magazines uitpluizen en ga zo maar door.

 

Tot ik mij van de week ineens herinnerde dat ik bijna een jaar geleden stof had ingekocht bij de groothandel, dat ik had uitgezocht welke lijm ik kon gebruiken zonder dat het sporen zou achterlaten op de producten en vorige week was daar dan eindelijk de bedrijfsstempel! Ineens kwam daarmee alles samen........mijn onderbuikgevoel zei ja, net als de mensen uit mijn inner circle die hadden allang door dat dit 'm moest worden! Precies zoals ie moet zijn; clean, simpel maar herkenbaar. Vanaf nu zal dit label alle potten van Colors en Co sieren. Een typisch gevalletje als net als van Steve Jobs........die als drop out een cursus kalligrafie deed, destijds een vrij vreemde 'move', maar als je je bedenkt dat hij later alle fonts heeft bedacht, dan kwam ook zoiets 'onzinnigs' ineens heel zinnig uit de bus.........

 

De speech van Steve Jobs bekijk je hier

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Hanneke (Monday, 19 November 2018 19:13)

    Kippenvel van herkenning. Thanks for sharing.

Colors en Co

Rolinca Stadt

KvK 34333495

www.colorsenco.nl

rolinca@colorsenco.nl

 

 

 

Courtesy:

Alle content (inclusief afbeeldingen) op deze website is uitsluitend gemaakt voor Colors en Co. We delen graag, maar verzoeken je de inhoud niet een-op-een te kopiëren of te delen zonder de bron te vermelden of een link naar www.colorsenco.nl te plaatsen.   © Copyright 2019