Voor lief

Lake Lure, North Carolina USA - Uitzicht vanaf de steiger (photo courtesy Connie G. Morgan)

Het is een bloedwarme dag als ik met mijn blote voeten over de houten steiger ren om in het water te springen. Boven in 'the cabin' worden de eerste voorbereidingen getroffen voor de barbecue en als de boot aan komt varen spring ik in het water om op de tube plaats te nemen; het is tijd voor wat actie! Samen met de 'zussen', 'broer' en 'neef' spenderen we de hele dag in het water. We tuben en floaten er op los tot de schemering inslaat. Als we 's avonds met 'smores (zoek maar op) bij het kampvuur zitten komen de herinneringen naar boven. En dat zijn er nog al wat want dit huisje is al meer dan 50 jaar in de familie. Het is 'the 4th of July' en met een fenomenaal uitzicht en in goed gezelschap gaat het vuurwerk de lucht in, en dan komt het collectieve besef over hoe makkelijk het is om dit voor lief te nemen......

 

Twintig jaar geleden woonde ik nog in the US. Ik had mijn plek gevonden bij een hele toffe familie met vier kinderen, waarvan er twee op dezelfde dag jarig waren als ik; 14 maart. Een unicum! Daar ervoer ik voor het eerst hoe makkelijk het was als 'alles' in je leven voor elkaar was. Daar waar ik keer op keer met mijn mond open kon staan van verbazing vonden zij dat in de regel heel gewoon. Dat uitzicht bijvoorbeeld bij Lake Lure (dat is trouwens het meer waar de lift scene van Dirty Dancing is opgenomen, maar dat even daargelaten). Een auto voor de deur op je zestiende verjaardag (okééé). Nooit eerder hoefde ik daar over na te denken, maar eenmaal geconfronteerd met een andere levensstijl kun je niet anders als je eigen blik verbreden; zo kan het dus ook! 

 

Fast forward naar nu: daar waar ik vroeger nog kon sparen voor iets wat ik heel graag wilde hebben, kan ik nu gewoon kopen. Maar of het er nou leuker op is geworden? Alles is beschikbaar, in grote getale en....laten we wel wezen; heel vaak ten kosten van anderen. Na een aankoop zijn we alweer bezig met de volgende, want meer is beter toch? Vroeger kocht mijn oma nog een linnenkast voor het leven. Ze zei altijd al tegen mij: 'wie het kleine niet eert......'. Ik wil je niet met tegeltjes wijsheid om je oren slaan, maar er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in. Toen ik reisde door Thailand en Suriname zag je de kindjes niet spelen met het halve assortiment van de Bart Smit. Nee, ze konden zich opperbest vermaken met een zelf in elkaar geflanst speelgoedje van niks. Het deed niets af aan hun blijdschap....Veel is wat mij betreft dus ondertussen overrated.

 

En zo hoop ik ook dat 'we' de feestdagen in gaan. Met het besef dat we rijker zijn dan we denken en dat delen een hele mooie eigenschap is..............omdat je er zoveel voor terug krijgt. Net als met het geven van dat éne echte cadeautje.......waar iemand ook écht blij van wordt!

Write a comment

Comments: 0

Colors en Co

Rolinca Stadt

KvK 34333495

www.colorsenco.nl

rolinca@colorsenco.nl

 

 

 

Courtesy:

Alle content (inclusief afbeeldingen) op deze website is uitsluitend gemaakt voor Colors en Co. We delen graag, maar verzoeken je de inhoud niet een-op-een te kopiëren of te delen zonder de bron te vermelden of een link naar www.colorsenco.nl te plaatsen.   © Copyright 2019