Wintertijd

Spring jij elke ochtend kraakvers uit bed en heb je direct zin in de dag? Gezegend mens ben je toch! Mij lukt het niet, want ondanks mijn energieke en vrolijke inborst werkt de zwaartekracht maar weinig mee 's ochtends als het donker is. ....Daar waar ik in de zomer kan genieten van vroeg opstaan met een concert van vogeltjes onder mijn raam, is dat in de wintertijd toch vooral snoozen geblazen.....

 

De wintertijd is natuurlijk niet alleen de klok een uur terug zetten; net als met de jaargetijden en met eb en vloed, volgt er na een tijd van voorspoed meestal ook een tijd van soberheid, heel natuurlijk allemaal. Dat wij ons dat in onze eigen levens anders voor stellen en denken in neutrale lijnen met enkel stijging naar boven is echt een ding van deze tijd.  In het gejaag naar succes is dat wat we voor ogen hebben, wat we voor ons zien; in één rechte naar ons 'doel' toe. Maar weet dat succes slechts zoveel betekent als dat je aan een verwachting voldoet. Succes gaat vaak over resultaat of is een momentopname, maar voordat we daar zijn, denken we dan echt dat dat zo werkt? Echt?

 

Na lente en zomer vol groei en bloei volgt de herfst waarbij de bomen hun bladeren laten vallen en de natuur zich klaarmaakt voor de winter. Ook wij keren ons meer naar binnen. We mogen loslaten wat niet langer bij ons past en mogen ook zelf ons licht laten schijnen in het donker. Wetende dat het leven uit fases bestaat vraag ik mij af waarom we daar niet wat bewuster in mee gaan? Want niet alles is maakbaar; sommige dingen presenteren zich nou eenmaal op je pad of je het wilt of niet, het is en blijft maar hoe je er mee om gaat, toch?

 

De zomer en wintertijd werden ingevoerd voor mijn tijd, in 1977, ik ken dus niet anders. Nu de discussie is ontstaan om voor het één of het ander te kiezen, realiseer ik mij dat ik het eigenlijk wel prettig vind zoals het is. Met het voor- of achteruit zetten van de klok, word ik er aan herinnert dat het mag en dat het tijd is om mij langzaam aan klaar maken voor een nieuwe periode van groei en bloei; te beginnen bij mijzelf, diep van binnen.

Write a comment

Comments: 0

Colors en Co

Rolinca Stadt

KvK 34333495

www.colorsenco.nl

rolinca@colorsenco.nl

 

 

 

Courtesy:

Alle content (inclusief afbeeldingen) op deze website is uitsluitend gemaakt voor Colors en Co. We delen graag, maar verzoeken je de inhoud niet een-op-een te kopiëren of te delen zonder de bron te vermelden of een link naar www.colorsenco.nl te plaatsen.   © Copyright 2019