Maak je dagen mooi!

Ik zit met opgetrokken benen op een bank met een kop dampende thee, sta in volle verbinding met de dame waar ik een energetische sessie bij doe en ik voel mij meteen helemaal op mijn gemak. We hebben het over de zaken des levens en voelen daar beide in mee. Als ik op huis aan ga krijg ik een briefje in mijn handen gedrukt met een opdracht. Bovenaan staat: jouw sleutelwoord is verwonderen. 'Je hart is als het ware in de verdrukking geraakt en dit sleutelwoord kan de opening voor je zijn om je hart weer vrij te maken. Echt hoe dan denk ik? Er zit helaas geen gebruiksaanwijzing bij........

 

Fast forward naar een paar jaar later. Langzamer loont. Mijn zintuigen raken wijd open en ik voel mij steeds meer geaard, licht en verbonden. Het zijn de schitterende kleine dingen die ik weer ga zien. Als ik een kop koffie bij mijn moeder ga halen staat er met krijt op de tegels voor haar deur: Ienuke; daaronder een kleine correctie en daarnaast nog eens, maar dan goed: Ineke. Kaylee van vier is net begonnen op school en is vrij fanatiek in het leren schrijven. Daarom is ze maar meteen aan het oefenen geslagen bij de buren. Daar krijg ik dus een warm hart van. Samen met mijn moeder en een heerlijk kop koffie bewonderen we in de volle zon haar ijver en het mooie resultaat.

 

Niet veel eerder stond ik op Schiphol te wachten om iemand op te halen. De vlucht is net geland en in mijn ooghoek zie ik een jonge dame staan met een warme beker thee in haar handen; ze staat ook te wachten en grappig genoeg, voor ik het door heb raken we met elkaar in gesprek. Zij wacht daar op haar prille liefde en is bloedje zenuwachtig. Ik sta naast haar en ik voel het gewoon, de zenuwen gieren door haar lijf. Ze vertelt er honderduit over en ze straalt aan alle kanten! Wat een fijne energie! Ik herken haar openheid en bewonder haar erom. Ze laat mij een mini spandoekje zien en ze wil het eigenlijk van de daken schreeuwen, maar besluit (heus met heul veel moeite) om het nog even klein te houden. Twee volslagen vreemde mensen die elkaar bij toeval ontmoeten en dan zo'n diepe uitwisseling delen met elkaar. Het is niet de eerste keer maar het blijft bijzonder. Nog altijd weet ik niet hoe ze heet of wie ze is....maar wat ik wel weet is dat verwonderen mijn leven glans geeft.....elke dag weer! En dus kan ik concluderen dat kijken en zien (verwonderen) twee heel verschillende dingen zijn. Iedereen kijkt, maar of iedereen ziet? 

Write a comment

Comments: 0

Colors en Co

Rolinca Stadt

KvK 34333495

www.colorsenco.nl

rolinca@colorsenco.nl

 

 

 

Courtesy:

Alle content (inclusief afbeeldingen) op deze website is uitsluitend gemaakt voor Colors en Co. We delen graag, maar verzoeken je de inhoud niet een-op-een te kopiëren of te delen zonder de bron te vermelden of een link naar www.colorsenco.nl te plaatsen.   © Copyright 2019