Pigment Tokyo

Gewapend met een kaart en een neon streep erop om mijn route te duiden sta ik in mijn uppie in Tokyo.  We zijn al enkele dagen in deze wereldstad, maar vandaag moet ik het dus in mijn eentje zien te klaren. Ik ben op weg naar zakendistrict Shinagawa dat helemaal aan de buitenkant van Tokyo ligt. Daarvoor moet ik met de metro èn met de monorail.........

 

Ietsepietsie uit mijn comfort zone (net dat het schuurt) maar tegelijkertijd ook 'onoverwinnelijk', zo voel ik mij. Ik. ben. onderweg. Héél even lijkt het erop dat ik toch niet helemaal goed ga (nee!). Ik vraag het even na, maar ja Japan he; dat betekent niet dat ja knikken ook ja betekent. Ik 'vertrouw' het toch niet helemaal en schiet iemand aan van het vervoersbedrijf, met wat handen en voetenwerk en een soort en met in het Engels komen we eruit: ik ben toch op de juiste weg. Het is weekend, dus als ik uitstap in het zakendistrict is er niemand te bekennen. Ik waan mij een weg door allerlei gebouwen heen tot ik ergens op straat beland; 2-5-5 Higashi - Shinagawa. Ik.ben.er!

 

En dan.......... kom ik binnen in de wereldberoemde winkel die bekend staat om de meest exclusieve pigmenten en kwasten; met meer dan 4500 verschillende soorten pigmenten en meer dan 600 verschillende soorten kwasten. Ik weet gewoon niet waar ik moet kijken! Ik neem plaats aan tafel en wordt op mijn wenken bediend. Ik mag alle kwasten uitproberen, en dat laat ik mij uiteraard geen twee keer zeggen. Ik probeer ze praktisch allemaal (nou ja, vooral de exotische exemplaren, 600 zijn er wel heel veel) en maak uiteindelijk een moeilijke keuze.....met een enorme smile en een beetje pijn in mijn hart verlaat ik de winkel.

 

Je hebt een doel, maar de weg er naar is onbekend, het schuurt, je nieuwsgierigheid wint, je houdt vertrouwen en je zet door. Soms zit het tegen, maar met wat moeite en een uitdaging is daar (uiteindelijk) de beloning........je geliefde doel (de mijne dan in dit geval) bereikt èn weer een stuk bucketlist afgestreept. Wat een metafoor! Je begrijpt; de reis terug was een makkie.......

 

Dit filmpje over Pigment in Tokyo wil je zien! Wil jij nou ook naar Pigment? Dagelijks open 11.30 - 19.00 uur (behalve op ma. en do.) 

1F Terrada Harbor One Building. 2-5-5 Higashi Shinagawa, Shinagawa-ku, Tokyo, 140-002 Japan. +81 (0)3 57819550

Write a comment

Comments: 0

Colors en Co

Rolinca Stadt

KvK 34333495

www.colorsenco.nl

rolinca@colorsenco.nl

 

 

 

Courtesy:

Alle content (inclusief afbeeldingen) op deze website is uitsluitend gemaakt voor Colors en Co. We delen graag, maar verzoeken je de inhoud niet een-op-een te kopiëren of te delen zonder de bron te vermelden of een link naar www.colorsenco.nl te plaatsen.   © Copyright 2019