Het mooie gebaar

In het geraas van alledag zijn kleine mooie gebaren een fijne manier om te zenden of even echt contact te maken met iemand. Of dat nou is met iemand die je kent of iemand die je totaal vreemd is, dat maakt in zijn geheel niet uit. Het kan zijn in de vorm van een kleine boodschap, een handgebaar of een andere 'random act of kindness'. Naast het feit dat je de ontvanger van een cadeautje voorziet, zet je tevens een positieve intentie voor jezelf en voor de dag die komen gaat.

 

Zo zat ik jaren geleden eens in de trein tijdens de vroege ochtendspits. Het leven was gewoon even kut en ik kon mij dan ook niet bedwingen om een Maxima traan te laten in een overvolle trein. Op deze bewuste morgen zat er een dame tegenover mij die zonder oordeel een zakdoek uit haar tas haalde en mij die aanreikte. Haar energie was goed. De dame in kwestie had ik al jarenlang bijna dagelijks voorbij zien lopen, maar sinds dat gebaar kijken we elkaar aan als ze weer voorbij loopt. Een prettige blik van verstandhouding over dat mooi gebaar dat ik nog altijd niet ben vergeten. Of die keer tijdens de cooling down na de yoga les, waarbij de leraar van een afstandje zijn handen over mijn ogen vouwde met liefdevolle energie en mij daarmee, totaal onverwacht, diep wist te raken. Het zit 'm dus vaak in het kleine, de deur openhouden voor degene die achter je loopt, of een warme cappuccino halen voor de dakloze vrouw die in die winterstorm van vorig jaar op haar krukje bij de Dirk van den Broek zat om haar daklozenkrant te verkopen of .........gewoon een briefje met iets liefs voor iemand die je dierbaar is, zomaar....

 

Ik wil graag  pleiten voor een nieuwe tijdsgeest, waarbij we niet langer met onze rug naar de wereld staan om onszelf slechts staande te houden in onze eigen wereld, maar waarbij we meer gaan leven vanuit onze innerlijke kracht en waarin contact en verbinding met de ander er weer toe doet. Niet perse om de wereld te redden, maar om het aangenamer te maken. Van goede verbindingen wordt natuurlijk uiteindelijk iedereen beter. Zoals Desmond Tutu zegt: 'Een mens is een mens door andere mensen'.  En: 'wanneer je geeft, maak je vaak ook ruimte om te ontvangen'. Alledaagse dingen maak je dus bijzonder door ze met de grootste aandacht te doen. Ook al is het maar voor heeel even. En daar valt natuurlijk weinig aan toe te voegen....

Write a comment

Comments: 0

Colors en Co

Rolinca Stadt

KvK 34333495

www.colorsenco.nl

rolinca@colorsenco.nl

 

 

 

Courtesy:

Alle content (inclusief afbeeldingen) op deze website is uitsluitend gemaakt voor Colors en Co. We delen graag, maar verzoeken je de inhoud niet een-op-een te kopiëren of te delen zonder de bron te vermelden of een link naar www.colorsenco.nl te plaatsen.   © Copyright 2019