5 favo boeken voor de zomervakantie

De zomer betekent vaak net even meer tijd voor jezelf en dus ook meer tijd om dat te doen waar je extra blij van wordt. In mijn geval is dat binge reading. Voor de komende vakantie heb ik vijf toppers voor je geselecteerd, die ik je gewoonweg niet wil onthouden. Ze zijn mijn favo boeken voor deze zomervakantie en hierna wellicht ook van jou!

 

 1. The Wander Society (Keri Smith)

 

Het ultieme boek om de vakantie mee te beginnen. Moet je nog even 'landen' op bestemming? Dan is dit jouw boek!

Je raadt het wellicht al, maar dit boek gaat over wanderen; 'wandelen/ontdekken/dwalen op een onvoorziene of doelloze manier met een volledige openheid voor het onbekende'.  Los van planning, van tijd en van moeten, en volop in het hier en nu, in het op pad gaan en de meest waanzinnige dingen ontdekken. Verdwaal! Kijk waar je uit komt! En  verwonder. Met de Wander Society op zak kom je terug als een nieuw mens; vol nieuwe ontdekkingen! Aanrader!

 

 2. Tuesdays with Morrie (Mitch Albom)

 

Een klassieker die, als je het mij vraagt, ie-de-reen gelezen moet hebben. Een prachtig en waargebeurd verhaal over 'college- professor' Morrie Schwartz die elke dinsdag wordt bezocht door een van zijn oud-leerlingen Mitch Albom. Ze spreken elke week over 'de betekenis van het leven' met ook elke week een nieuwe levensles. Over dynamiek tussen jong en oud, over (levens)ervaring en in de vorm van echte en intieme gesprekken over het leven. Een internationale bestseller uit 1997! En nog steeds actueel. Parel!

 

 3. Neem een geit - Leven voor gevorderden (Claudia de Breij)

 

Echt waar, een heerlijk, vermakelijk boek op zijn Claudia's; een boek waarin ze zich afvraagt 'hoe dat moet: leven'? Met de wijsheid van Rene Gude in haar achterhoofd gaat ze op de koffie bij wijze mannen en vrouwen die het allemaal al een keer hebben meegemaakt' (maak ruzie, shit is goed, het is geen wedstrijd etc.) Een hartstochtelijk, geestig en to the point boek over het hobbelige pad dat 'leven voor gevorderden' heet. Wil je lezen!

 

 4. The Life-Changing Magic of Not Giving a F*ck (Sarah Knight)

 

Een boek over hoe je stopt om tijd te verdoen die je eigenlijk niet hebt, om dingen te doen die je niet wilt met mensen die je eigenlijk helemaal niet leuk vind.  Een heerlijk (onaangepast) boek als je even helemaal 'fed-up' bent met alles en iedereen om je heen. Deze praktische gids laat je zien hoe je jezelf bevrijd van ongewenste verplichtingen, schaamte en schuld, zodat je tijd vrij kunt maken voor de zaken en de mensen om je heen waar je wel je tijd aan wilt besteden. Tikkie rebels, maar zo lekker!

 

 5. Het boek van Vreugde (Dalai Lama, Desmond Tutu en Douglas Abrams)

 

Dit boek lees ik net uit en ik ben er helemaal waus van. Wat-een-boek! Over de ware aard van vreugde (niet van geluk) en van hoe je je verhoud tot de ander. 'Het mag zo zijn dat iedereen er naar verlangt om gelukkig te zijn, maar het punt is dat veel mensen niet weten hoe.' Over betrokkenheid, liefde, compassie, geloof en spiritualiteit. Over moeilijkheden, obstakels, pijn, verdriet en mentale weerbaarheid.

Een prachtig mooi boek!

 

Hele Fijne vakantie! 

Write a comment

Comments: 0

Colors en Co

Rolinca Stadt

KvK 34333495

www.colorsenco.nl

rolinca@colorsenco.nl

 

 

 

Courtesy:

Alle content (inclusief afbeeldingen) op deze website is uitsluitend gemaakt voor Colors en Co. We delen graag, maar verzoeken je de inhoud niet een-op-een te kopiëren of te delen zonder de bron te vermelden of een link naar www.colorsenco.nl te plaatsen.   © Copyright 2019