De 100 stappen van Dankbaarheid

Gisteravond. Blote voeten in het zand. Een zeebriesje en een prachtige warme ondergaande zon. Ik sta 'helemaal in mijn hummetje'  op het strand van Bergen en voel mij als een vis in het water. Dit is mijn plek.

 

In de voetsporen van Albert Einstein, in 100 stappen, wadend door het zeewater, noem ik de honderd dingen op waar ik intens dankbaar voor ben. De eerste 25 noem ik op zonder er al te veel over na te denken (mijn huis, mijn gezondheid, mijn geliefden, mijn lichaam, mijn creativiteit etc.) maar dan wordt de uitdaging net iets groter. 'Ik ben dankbaar voor mijn broer die spontaan groenten bij de boer heeft gehaald en het aan kwam brengen'.  'Ik ben dankbaar voor mijn moeder en haar vriend die van de week ineens als verrassing voor de deur stonden voor een fundraising actie.' 'Ik ben dankbaar voor het frisbeen met collega's op het strand met zonsondergang.' 'Ik ben dankbaar voor mijn 'parties-for-one' waarbij ik van de week al dansend en zingend door mijn huis ben gegaan. 'Ik ben dankbaar voor de ketting die ik kocht voor de bedel van mijn overleden oma omdat ik haar nu bij mijn hart kan dragen.' 'Ik ben dankbaar voor de gastvrijheid van mijn collega tijdens een heerlijk BBQ team uitje.' En zo ging ik dus door tot 100. 

 

Dankbaar zijn is vrij simpel en deze oefening zorgt meteen voor een positievere vibe (it's a feel good thing). In welke penibele situatie je je ook bevind. Dankbaar zijn opent een kanaal waarbij positieve energie weer gaat stromen en...........het trekt positiviteit aan (je maakt dopamine aan, het gelukshormoon). Ook in zijn geheel niet onbelangrijk, je bent echt even in het moment, in het hier en in het nu.

 

En zo keek ik gisteravond laat nog eens naar een prachtige zonsondergang, met blije tenen en vol in mijn gevoel..... en ik kon niets anders dan even heel erg tevreden zijn............en je voelt 'm al aankomen..........en dankbaar. Ja....echt dankbaar.

 

Write a comment

Comments: 0

Colors en Co

Rolinca Stadt

KvK 34333495

www.colorsenco.nl

rolinca@colorsenco.nl

 

 

 

Courtesy:

Alle content (inclusief afbeeldingen) op deze website is uitsluitend gemaakt voor Colors en Co. We delen graag, maar verzoeken je de inhoud niet een-op-een te kopiëren of te delen zonder de bron te vermelden of een link naar www.colorsenco.nl te plaatsen.   © Copyright 2019