Echt goed voor jezelf zorgen, hoe doe je dat?

Sinds ik op mijn blog schreef over het volgen van je hart, waren de vragen daarover niet van de lucht. Van verbazing, tot extra respect en van hartenzeer tot de meer praktische vragen; allemaal wilde ze hun verhaal kwijt en wilde ze weten 'hoe ik het had gedaan'. Wat zou ik ze aanraden? Lastig om te beantwoorden natuurlijk, want er is niet zo iets als een one-size-fits-all of een quick fix (bij mij is elke poging daartoe mislukt). Wat voor mij werkt, hoeft voor jou niet te werken. Ik kan je dan ook alleen maar vertellen wat ik er aan heb gedaan om te komen waar ik nu ben. Voor jezelf leren zorgen is iets dat met de jaren komt. Net als wijsheid. Echt waar!

 

Na mijn burn out volgde ik zangles en een coach opleiding waarbij ik in aanraking kwam met familie opstellingen en NLP. Een van de meest waardevolle jaren uit mijn leven. Niet met het doel om coach te worden, maar om de zaken in mijn eigen leven aan te kijken en een plek te geven. Dat betekende wel een jaar lang elke maand twee volle dagen naar Delft reizen. Ik keek Louise Hay's 'You can heal your life'  (hoe vaak ik die DVD heb gekeken!!!) en bezocht een astro-energetisch therapeut.

 

Ik zocht de stilte op en spendeerde heel veel tijd in de natuur, leerde mijzelf weer verwonderen en ik leerde dankbaar te zijn voor alles in mijn leven (ik krijg er kippenvel van als ik dit schrijf). Ik las elk zelfhulpboek waar ik mijn handen op kon leggen, ruimde letterlijk op wat niet langer in mijn leven paste en keek naar Super Soul Sunday van Oprah Winfrey. Ook nam ik regelmatig de tijd voor een klein ritueel voor het slapen gaan en sinds een jaar ben ik mij gaan toe leggen op gezonder eten en ook dat lukt steeds beter. Ik kijk minder TV en ik lees vaker een boek of een magazine. Al met al een gehele transformatie van buiten naar binnen en gelukkig is het 'nog steeds niet af'.

 

En dan nu mijn creatieve avonturen. Nog nooit deed ik iets zo 'heart felt' en met zo een overtuiging. En is dat dan niet het mooiste wat er is? Met volle bezinning aan de slag om anderen te inspireren. Ik deel mijn licht en mijn magie. Die investering in mijzelf van de laatste jaren? Het was het allemaal waard en ja ik ben ook nog eens een heel rijk mens (weer kippenvel). 

Write a comment

Comments: 0

Colors en Co

Rolinca Stadt

KvK 34333495

www.colorsenco.nl

rolinca@colorsenco.nl

 

 

 

Courtesy:

Alle content (inclusief afbeeldingen) op deze website is uitsluitend gemaakt voor Colors en Co. We delen graag, maar verzoeken je de inhoud niet een-op-een te kopiëren of te delen zonder de bron te vermelden of een link naar www.colorsenco.nl te plaatsen.   © Copyright 2019