Volg je hart!

'Jij bent eigenlijk een heel spiritueel meisje'. Ik zit tegenover een man die zo voor Buddha door zou kunnen gaan, maar vindt wat ie zegt zo irritant dat ik 'm eigenlijk over tafel wil trekken om 'm 'vriendelijk' doch dwingend te verzoeken of ie zijn waffel kan houden. De beste man heet Larry en god kon vermoeden dat ik 'm tot op de dag van vandaag dankbaar ben voor wat ie toen in gang heeft gezet.

 

Hartstikke burn out was ik. Veel te veel, veel te lang en way too much bezig de verwachtingen van anderen te vervullen. Ik werkte aan mijn carrière als consultant en was daarin bloedserieus. Resultaten behalen, daar ging het om. Het doel was duidelijk, maar het ging niet meer. Ik was leeg, voelde mij superverantwoordelijk en was totaal niet voor rede vatbaar. Door moest ik. 'Neem nou een paar dagen vrij', werd er gesuggereerd. Ik nam er gewoonweg de tijd niet voor. Tot het licht uit ging.

 

Alles wat lelijk was in mijn leven kwam naar boven. Ik moest het aankijken en er mee dealen. Maar eerst moest de stekker er uit. Ik hoefde even helemaal niets. En dat was nogal een dingetje voor zo'n bezig bijtje als ik. Niets doen???! Ik had echt nog nooit niets gedaan.

Ik kón ook niets want een kop koffie zetten was al een flinke opgave, dat moest ik dus leren accepteren. Ik was 10 kilo afgevallen, had slecht voor mijzelf gezorgd, kende 'badkamervloer' momenten en moest alles weer opbouwen 'from scratch'. Ik had er een vol jaar voor nodig om er weer boven op te komen, om te herstellen. Ik wil niet in cliches vervallen, maar achteraf gezien was dit echt een cadeau. 

 

Ik re-integreerde volgens de procedures, maar verliet de organisatie heel snel. Tijd voor iets anders. Geen idee waar mijn toekomst lag.

Ik had geen vijfjarenplan en geen stip op de horizon. Beginnen bij het begin was het devies. Ik liet het allemaal los en zette de eerste stappen. Drie dagen in de week werkte ik bij iemand aan huis die een Amerikaans schoenenmerk als lifestyle brand op de Europese markt introduceerde. Dat was een hele fijne tijd! Ik reisde naar the US, naar Berlijn (Bread and Butter) en naar Parijs (Showrooms) voor dit werk. 

In de tijd die restte onderzocht ik het ondernemerschap. Ik deed organizing klussen omdat ik daar zo lekker mijn tanden in kon zetten. Maar al snel pakte ik mijn oude vak op, als freelancer. Dat was ruim 9 jaar geleden. 

 

In die hoedanigheid deed ik veel klussen in uiteenlopende settings. Van poepie chique tot publiek. Ik begon een coach opleiding met NLP en Familie opstellingen en leerde heel goed waar ik het meest op mijn plek was. Af en toe stapte ik nog in die valkuil met die pokerface die 'professionaliteit' heet. En daar precies kwam de ontdekking. Dát deed ik dus. I was serving with a smile, ook als dat he-le-maal niet authentiek was. Daar stopte ik dus mee. Ik werkte voor verschillende opdrachtgevers, ieder met zijn eigen karakter en werkstijl. Door de tools van de coach opleiding was ik in staat om de meeste situaties op een constructieve manier 'naar mijn hand te zetten'. Ik confronteerde en gaf terug in werkrelaties. Door mijn frisse blik was ik in staat om naar boven te halen waar de schoen wrong en waar het allemaal wat beter kon. Ik leerde verbinden, niet alleen mijzelf met de mensen op de werkvloer maar stuurde onderling ook aan om te verbinden. Tot op de dag van vandaag vind ik dat één van mijn specialiteiten. Mensen zeggen vaak: 'als jij een ruimte binnen komt, dan gebeurt er iets'. En ik denk dat dat komt omdat ik vanuit mijn hart ben gaan werken. Ik vind het heerlijk om licht, warmte en hartelijkheid te brengen en ik investeer altijd oprecht in alle werkrelaties.

 

Door de aankondiging van de wet DBA en het werk voor een vervelende opdrachtgever besloot ik te stoppen met mijn freelance werk. Ik nam een time out van een half jaar en ging op onderzoek uit om te kijken waar ik mijn toekomst zag liggen. Waar zou ik blij van worden? Ik wilde meer creativiteit en inspiratie, ik wilde met mijn handen werken, ik wilde langzamer en ik wilde zinvol. Voor de inspiratie maakte ik drie hele mooie reizen naar Thailand, Suriname en Japan. Ik liet een (tweede) tatoeage zetten (die mij eraan herinnert dat ik altijd mijn Noorderster moet volgen) en ik volgde workshops en cursussen. Al met al was het een hele(nde) reis, maar wat ben ik blij dat ik 'm heb gemaakt. 

 

En ja...ik ben dus een heel spiritueel meisje. Zo eentje die altijd trouw aan zichzelf zal blijven. Dank je wel Larry!

Write a comment

Comments: 0

Colors en Co

Rolinca Stadt

KvK 34333495

www.colorsenco.nl

rolinca@colorsenco.nl

 

 

 

Courtesy:

Alle content (inclusief afbeeldingen) op deze website is uitsluitend gemaakt voor Colors en Co. We delen graag, maar verzoeken je de inhoud niet een-op-een te kopiëren of te delen zonder de bron te vermelden of een link naar www.colorsenco.nl te plaatsen.   © Copyright 2019